Ви також належите до тієї категорії людей, хто під час своїх походів зазирає під кожне дерево та завжди з собою берете ножик та пакет для знайдених грибочків? Тоді саме для вас ми підготували наступну статтю, в якій ви знайдете декілька простих рецептів, які б ви без сумніву мали спробувати!
Грибний гуляш туриста
Час приготування: 30-40 хвилин |
Кількість порцій: 4 |
Складові:
2 цибулі- мілко нарізані 200 г червоного та жовтого болгарського перцю - нарізаного кубиками 400 г грибів- нарізаних смажками 100 г копченого сала - мілко нарізаного 140 г томатної пасти 3 зубчика часнику - роздавлені в часникодавці борошно (для загущення) - за потребою 3 столові ложки кристалічного цукру сіль, чорний перець- за смаком 0,5 л м'ясного бульйону
|
Покроковий рецепт:
Цибулю з салом підсмажте до золотистого кольору, злегка притрусіть борошном, додайте томатну пасту та трошки все просмажте. Додайте гриби, нарізаний перець, часник, цукор та все залийте 2/3 заздалегідь приготованим бульйоном. Проваріть все протягом 20 хвилин, посоліть та поперчіть за самком. Якщо гуляш вийшов надто густим, долийте трохи бульйона. Якщо ж рідкуватий, додайте трохи муки та проваріть ще деякий час. Подавайте на стіл з хлібом або макаронами та свіжою зеленою цибулею.
|
-------------
Смажені шляпки сироїжок
Час приготування: 10 хвилин |
Кількість порцій: 4 |
Складові:
10 шляпок сироїжок - цілих, очищених сіль та мелений кмин - за смаком 50 г масла
|
Покроковий рецепт:
Для страви використовують тільки шляпку сироїжки, з верха якої попередньо потрібно зняти плівку. Викласти шляпки, пластинками догори, одним шаром в сковороду з розтопленим маслом. Підсмажити до утворення золотистої скоринки, перевернути шляпку на другий бік і підсмажити так само. Перевернути шляпку ще раз і посолити та поперчити за смаком, зі сторони пластинок. Подавати на стіл краще всього зі свіжим хлібом чи окремо як закуску.
|
-------------
Кулайда для лінивих
Час приготування: 30 хвилин |
Кількість порцій: 4-6 |
Складові:
3 жмені грибів - порізаних на кубики 3 великі картоплини - порізаних на кубики 1 цибулина- ціла сіль, кмин цілий, оцет -за смаком 0,2 л молока 250 мл нежирних сливок (13-15% жирності) 2 столових ложок борошна 3 пучка укропу - дрібно нарізаного 1 яйце- круто зварене, порізане на кубики
|
Покроковий рецепт:
Залийте холодною водою нарізану картоплю разом з цілою цибулиною, посоліть, додайте кмин та поставте все варитися. Як тільки вода закипить, долийте молоко, додайте гриби та залишіть варитися. Тим часом ретельно розмішайте сливки з борошном і через 10 хвилин від закипання води з молоком влийте сливки та залишіть все варитися наступні 10 хвилин. Саме час додати укріп, оцет та зварене яйце і проварити ще 2-3 хвилинки. Вийміть цибулину (але це не обов'язково) і можете подавати на стіл.
|
-------------
Традиційна чеська смажанка
Час приготування: 20 хвилин |
Кількість порцій: 4 |
Складові:
400 г грибів- порізаних на кубики 1 цибулина- дрібно нарізана 2 столові ложки розтопленого масла чи сала сіль, кмин мелений - за смаком 5 яєць- розмішаних
|
Покроковий рецепт:
На маслі чи салі підсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте гриби, кмин, сіль та залиште їх трошки поваритися у власному соку. Додайте розмішані яйця та все смажте, постійно помішуючи, до готовності яєць. Можливо, страва, яку ви побачите на сковороді, і не буде найестетичнішою у вашому житті, але її смак примусить вас забути про її вигляд. Подавати краще з грінками, намазаними часником.
|
-------------
Гриби в клярі
Час приготування: 20 хвилин |
Кількість порцій: 4-6 |
Складові:
10 шляпок грибів олія для смаження сіль - за смаком 2 столові ложуи борошна 2 яйця 6 столових ложок панірувальних сухарів
|
Покроковий рецепт:
Гриби очистіть та наріжте (якщо вони маленькі, можна залишити цілими) на пластини мінімально 3 см в довжину та 1 см в ширину. Нарізані пластини посоліть і коли гриби трохи пустять сік, обваляйте їх в борошні, потім окуніть в яйце і обваляйте в панірувальних сухарях. Смажте в розігрітій олії до золотистого кольору. Майте на увазі, завдяки тому, що гриби в собі містять доволі багато води, під час смаження буде багато бризок олії, тому не рекомендуємо вам ставати до плити у вашому найкращому одязі. Подавати краще в вареною картоплею, посипаною зеленою цибулею та шматочком масла.
|
Джерела:
myko.cz, ms1.ostium.cz, toprecepty.cz, video-recepty.com, mimibazar.cz, apetitonline.cz, recepty.cz, victour.io.ua